Bodhi Path lærere

 

Bodhi Path sentre er grunnlagt og ledet av Shamar Rinpoche og guidet av fastboende og besøkende lærere av Karma Kagyu-linjen av tibetansk buddhisme.

 

Bodhi Path tilbyr en blanding av leg menn og monastiske lærere fra hele verden, inkludert Asia, Europa og Nord-Amerika.

 

Shamar Rinpoche

 

Shamar Rinpoche er den 14 Shamarpa eller den Røde krone Lamaen fra Tibet. Shamarpa-slekten er den eldste reinkarnerte slekten i tibetansk buddhisme, og dateres tilbake til 1200-tallet. Født i 1952, tilbrakte Shamar Rinpoche mange år som student i India med buddhistiske lærere. Han begynte å reise og undervise i ulike buddhistiske sentre i hele Asia og i vesten startet han i 1980, og i 1982 studerte han engelsk i 10 måneder ved UC Berkeley. I 1996 begynte han å organisere Bodhi Path buddhistiske sentre, et nettverk av sentre som er basert på en ikke-sekteriansk tilnærming til buddhisme. Læreplanen fra Bodhi Path sentre er jordet i læren fra 1000-tallets Indiske buddhistiske mester Atisha, slik de ble overført av Gampopa. Atishas metoder er den mest effektive for å stabilisere sinnet og fordype visdom, og i tillegg undervist og tatt i bruk på en verdslig måte.

 

Shamar Rinpoche oppfordrer ikke de fleste av hans studenter å bli munk eller nonne, men understreker i stedet miljøet for å være en lek person som studerer og praktiserer buddhisme. Dette er fordi å bli en munk eller nonne krever gjenomgående engasjement og disiplin, og ikke bør foretas av de som ikke er villige til å følge det fullstendige settet med retningslinjer som er forklart i vinaya (regler for god oppførsel). For munker betyr det 253 regler og nonner 364 regler.

 

 

shamarpa.org

 

Lama Jigme Rinpoche

 

Lama Jigme Rinpoche ble født i Kham i østlige Tibet i 1949. Når kineserne invaderte i 1955, flyttet han til Tsurphu, klosteret til Karmapaene i Tibet, og til slutt, i 1959, sammen med mange andre lamaer og tulkuer i alle aldre, flyttet han til Rumtek i Sikkim.

 

I Rumtek, grunnla H.H.Karmapa et kloster for å bevare læren, og det var der som, sammen med andre regenter og viktige tulkuer, at Lama Jigme Rinpoche mottok alle overføringer direkte fra ham.

I 1974 under sitt første besøk i Europa, ble Dhagpo Kagyu Ling i Dordogne, Frankrike,utpekt til å være det sentrale setet for hans aktivitet, ledet av Lama Jigme Rinpoche som hans representant.

 

Shenyen Thupten Phuntsok (Trehor Lama)

 

Trehor Lama Tulku ble født i 1963, i regionen Kham i østlige Tibet. I en alder av 13 ble han anerkjent som reinkarnasjon av Agyal Rinpoche. Han fullførte sine studier i den buddhistiske og tradisjonelle tre års retreatet på klosteret til Ven. Kalu Rinpoche i Darjeeling, Sonada.

 

Etter det underviste han under 16 Karmapa ved Rumtek kloster i India. I 2004 utnevnte 17 Karmapa og 14 Shamarpa ham ansvaret for det buddhistiske Institutet i Nice, Frankrike, og erstattet den nylig avdøde Ven. Lama-Thubten.

 

Basert i Frankrike. lærer Trehor Lama Tulku underviser Dharma på ulike sentre i Europa, hans metoder berører hjertene til folk med en enkel, men dyptgripende måte hvor han overfører stor visdom fra Buddha.

 

Lama Walli

 

Lama Walli har praktisert i seksten år i retreat, femten av dem under veiledning av Gendün Rinpoche. I 1986 betrodde han henne med ansvar for en lama og siden den gang har hun guidet studenter som praktiserer i retreat.

 

I 1996 igangsatte Gendün Rinpoche ett retreat senter for lekfolk i Dordogne, hvor hun deltar i veiledningen . Her hjelper hun sine studenter i deres utvikling, hovedsakelig innenfor en ramme av kortere og lengre individuell praksisperioder eller en treårs Retreat.

 

Lama Walli reiser ofte til de europeiske sentrene i Karma Kagyulinjen som kommer under myndighet av 17. Gyalwa Karmapa Trinley Thaye Dorje. Der gir hun offentlige foredrag, lære og retreat-kurs.

 

 

lama-walli.org

Copyright © All Rights Reserved