Buddhisme

 

Shakyamuni Buddha lærte veien til visdom og medfølelse for alle vesener. Denne veien fører til forståelse og realisering av den ultimate virkelighet, eller opplysning. Hans lære har blitt bevart i en ubrutt linje til Karma Kagyu, en av de store skolene i Himalaya buddhismen.

 

Bodhi Path sentre er grunnlagt og ledet av 14. Shamar Rinpoche, som sammen med Gyalwa Karmapa, er den nåværende innehaver av Karma Kagyu linjen. Bodhi Path lærerne gir opplæring i meditasjon og filosofi, og veiledning for å lære og praktisere buddhisme.

 

Om buddhisme

 

Buddha Shakyamuni ble født i Lumbini, Nepal som prins Siddhartha i 563 f.Kr. og levde til han ble 80 år gammel. Som en ung mann, forlot Siddhartha gledene ved det kongelige liv på jakt etter en slutt på elendigheten av lidelse. Etter raskt å perfeksjonere de meditasjonsteknikker som ble undervist av de mest avanserte lærerne i sin tid, innså Siddhartha at opplysning ikke kunne oppnås ved ekstreme metoder for askese eller ved oppnåelse av konsentrasjons tilstander. Ved å praktisere den gylne middelvei undersøke han forsiktig naturen av sitt eget sinn og oppnådde buddhatilstanden,full opplysning.

 

I løpet av de neste 50 årene og fram til sin død, ga Buddha Shakyamuni mange forskjellige typer belæringer for å imøtekomme de ulike kapasitetene hos menneskene. Selv om Buddha kun ga muntlige belæringer, bevarte de  første disiplene hans belæringer og instrukser, og dermed videreførte dem  i sin opprinnelige form. Alle disse læresetningene er inkludert i det som er kjent som sutrayana og tantrayana.

 

Dyktige buddhistiske mestere har også skrevet mange avhandlinger som forklarer betydningen av Buddhas lære. Hovedvekten lå på den autentiske og nøyaktig overføringing av læren som er svært viktig. Gjennom århundrene har forskjellige linjer for overføring, hver med sine egne karakteristikker, oppstått.

 

Buddhisme i Tibet inkluderer alle belæringer som oppstod i India. Gjennom arbeidet med indiske mestere og tibetanske oversettere, ble hele tekstsamling av buddhistisk belæringer oversatt til tibetansk. Dermed blomstret buddhismen i Tibet som den nasjonale religionen til midten av det 20. århundre da Kina invaderte Tibet.

Copyright © All Rights Reserved